Boršč fotorecept

bendix - fotkabendix, 31. októbra 2010
Boršč (fotorecept)
Foto: bendix

Niekedy ma prepadne neskutočná chuť na dobrý boršč, ale prvý krát som ho robil v kotlíku...

12
porcií
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
0,3 kg
0,2 kg
0,5 l
2
1 hlava
4 ks
1 ks
1 ks
1 ks, nový
1 ks




Postup

  1. 1

    Dáme si variť bravčové a hovedzie mäso do osolenej vody s bobkovým listom a celým korením. Na masti, alebo oleji osmažíme cibuľku pridáme gazdovskú slaninu, koreňovú zeleninu nakrájanú na prúžky, kapustu a polovicu cvikly a cesnak, pridáme mletú papriku, čierne korenie, zalejeme vodou pridáme chilli papričky, údené rebrá a dusíme do polomeka.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené mäso nakrájame na kocky a prihodíme k zelenine. Potom pridáme zviazané bylinky, paradajkové pyré a pred dokončení pridáme druhú polovicu cvikly a cesnak.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dochutíme a už len pridáme do taniera kyslú smotanu a dobrú chuť. Uvaríme ho toľko, aby sme mali aj na druhý deň, kedy je najlepší.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

enerrgizer
na taký boršč sa výborne pozerá, ale ešte lepšie sa je...už v tom kotlíku vyzerá výborne...
klaura
Boršč milujem ... aj teraz mám navarený za hrniec ... ale ten kotlíkový má nezameniteľnú chuť po dyme, tak isto aj guláš má celkom inú chuť keď sa robí nad ohňom ... výborný recept ...
marianne69
Veru taky borscik,je mnamka,ale nikdy som ho nevarila ako kotlikovy,co je super napad....
marta23
Bendix: Zo surovín receptu vypadla dôležitá cvikla. A prečo je petržlen a zeler dvakrát uvedený? Inak, boršč mám rada, varievali ho aj v závodných jedálňach.
benko
Brrr, ten obrázok vyzerá ako záber z roztrhnutej priehrady v Maďarsku... Ospravedlňujem sa. V skutočnosti chcem recept veľmi pochváliť. Považujem sa za dobrého borščiara, ale tento kotlíkový nápad je geniálny!
tatranka
Je to ohromná mňamka.Určite ho urobím podľa tohto návodu.No nie v kotlíku,momentálne v hrnci.Vyzerá veľmi vábivo.Priam láka na hostinku.Počkám si na teplejšie dni a určite ho takto v kotlíku urbím aj vonku,namiesto tradičného guláša.
ocenko
aj ja mam velmi rada borsc ale nikdy som ho nevarila ale pre mna samu je toho vela a kolko tej cvikli tam ma byt nie je napisane uz sa nan tesim mnam
bendix
na cviklu som zabudol v surovinách (je ich tam veľa) ale v popise je, ja dávam jednu stredne veľkú, a doplním ešte zelerovú a petržlenovú vňať. Aj keď ho je veľa na druhý a tretí deň je ešte lepší tak si navarte do zásoby.
hannah22
veru veru dobrého boršču nikdy nieje dosť,hlavne na druhý deň, ukladám.... :))
gabikab
Boršč mám veľmi rada a ten Tvoj varený v kotlíku vyzerá naozaj veľmi dobre...:-)
angiek
toto je jedna z veci, co som este nikdy nevarila, zda sa mi to komplikovane a vela surovin :D ale ked mam moznost niekde to jest tak mi to strasne chuti...
gvozdik
...no mňa ruský kamaráti naučili variť Boršč trochu inak.Na receptúre si silno zakladali ,má to svoju postupnosť.Ale aj tento je isto vynikajúci ale mne tam chýba kôpor ktorý je neoddeliteľnou súčasťou.
coldbery
Ja boršč ˇvariť neviem,ale tento vyzerá nádherne a manžel ho priam zbožňuje...takže ho určite vyskúšam presne podľa teba urobiť....potom sa ti pochválim ,ako dopadol....:-)))
olika
Boršč mám tiež veľmi rada, ale varievam ho len v hrnci, nemám možnosť variť ho v kotlíku. Ale aj tak je to výborné jedlo!
fionecka
Boršč ma naučila variť moja ukrajinská kamarátka, tak ho robím podľa originálneho receptu .. je iný, ako tento, ale náms trašne chutí .. neviem ho uvariť málo, tak ho vždy jeme tri dni, ale nikomu to neprekáža ..
bendix
Ďakujem za Vaše komentáre. Boršč samozrejme asi každý pripravuje trošku inak veď verzií je naozaj veľa. Stačí sa len pozrieť na našu kapustnicu, každý ju pripravuje inak a to nás je len niečo vyše 5 miliónov. Tak ako to asi bude v Rusku 143 mil. a na Ukrajine 46 mil. Takže niet sa čo čudovať.
katkamatka
Dakujem za recept, uz som ho varila 2krat a brala na lyzovacku, vzdy zozal velky uspech.pekny novy rok :)dik
bendix
katkamatka, som rád že Vám chutilo a tiež všetko naj v novom roku
enerrgizer
perfektný recept...už ho mám takmer uvarený a chutí :) nie je síce v kotlíku, ale nevadí...na záver dávam ešte kúsok čerstvého kôpru...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia