Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)

Autor receptu: remi

Dezert zo Savojska s mnohými variáciami. Najlepšie sa mi osvedčil pokus malinovo-čokoládovej zálievky - kyslo-sladké - proste bomba

8
porcií
10+120 minút
príprava

Postup

  1. Panna Cottu je ideálne robiť do formičiek, ktoré sa priamo na to predávajú. Keďže ich nemám, používam malé hrnčeky na presso, a na mále Panna "cottky" umytú plastovú podložku z bonbónov. Maliny sú ideálne čerstvé, ale dobré sú aj zmrazené. Počas prípravy Panna cotty som ich vybral aby zmäkli.
  2. Zo smotany, do ktorej pridáme piknik a vanilínový cukor vyšľaháme šlahačku, v druhej miske si vo vlažnej vode rozpustíme ztužovač. Tento ztužovač je lepší ako želatína, vždy sa mi s ním podarí dokonale.
  3. Následne celú zmes postupne vmiešavame do rozpusteného ztužovača a dôkladne premiešame.
  4. Zmes už nesladíme cukrom, piknik a sáčok vanilínového cukru jej dodá dostatok sladkej chute a vône. Formičky ( v mojom prípade hrnčeky) vysypeme na spodok orieškami v čokoláde a následne do nich vlejeme a zarovnáme pripravenú zmes. Dáme vychladiť do chladničky cca na 2 hoďky. Ideálne je formy vystlať potravinovou fóliou, ľahšie sa vyberá následne dezert.
  5. Do misky od bonbónov nalejeme taktiež zmes a následne ju rozotreme. Do stredu každého " bonbónu" vložime oriešok a rozotrieme. Takto hotovú formu dáme do mrazáku* ( my to mávame ako smotanovú zmrzlinu ku káve)
  6. Príprava zálievky: Zálievku robíme tesne pred vybraním dezertu z chladničky.
  7. Pripravíme si čokoládu ( najlepšie Milka), v hrnčeku ju roztopíme s kúskom masla a mlieka v horúcej vode ( nie na priamom ohni).
  8. Do panvičky dáme kúsok masla a vložíme roztopené maliny. Dáme malú lyžičku cukru a necháme zovrieť.
  9. Vyklopíme z formičiek polejeme čokoládou a okolo dáme malinovú zmes. Kombinácia zmiešania na lyžičku kyslé maliny + čokoláda + šľahačkový dezert je BOMBA Dobrú chuť!!!