Mäsová roláda
Bôčiková roláda s vajíčkovo-zeleninovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
140 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr očistíme a umyjeme bravčový bok vlažnou vodou, osušíme
ho, dochutíme soľou a korením. Papriku nakrájame na menšie
kocky, šampiňóny na plátky, cibuľu na menšie kocky. Takto nakrájané
suroviny dáme do rozohriatej panvičky s maslom, opražíme, pridáme hrášok,
zalejeme rozšľahanými vajcami a spravíme omeletu, pridáme soľ
a korenie.
- Pripravenú omeletu položíme na bravčový bok, ktorý zrolujeme
a zviažeme špagátom. Roládu vložíme na pekáč, podlejeme vodou,
zakryjeme a vložíme do rúry vopred vyhriatej na 160 °C. Pečieme
asi 105 minút. Po upečení odkryjeme a pečieme ešte 15 minút, kým
nebude koža upečená dozlata.
- Zemiaky a karfiol očistíme, umyjeme a nakrájame. Vložíme do
hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a varíme domäkka
25 – 30 minút. Po uvarení zemiaky s karfiolom scedíme, rozmixujeme
do hladkého pyré a zjemníme maslom.
Upečenú roládu vyberieme z pekáča, zlejeme
výpek, ktorý zredukujeme, a zjemníme
maslom. Odstránime špagát a takto
pripravenú roládu krájame na tenké
plátky. Podávame s pyré a prelejeme
výpekom.
|