Bôbovica - polievka s údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Nedávno som kúpila obrovskú strakatú fazuľu . Dnes som z nej uvarila dobrú polievku .

Postup

  1. Včera večer som prebrala bôbovicu a namočila som ju do vody . Do rána krásne nabobtnala.
  2. Ráno som dala variť do hrnca údené kosti.
  3. Z uvarených kostí som obrala za misku mäsa. To vložím do uvarenej polievky. V jednom hrnci som varila kosti a v druhom hrnci som varila fazuľu. K polomäkkej fazuli som pridala nakrájanú mrkvu , petržlen , zeler , ligurček , vodu , v ktorej som varila údené kosti. Pridala som mleté čierne korenie . Soliť budem až na koniec podľa potreby . Voda z údeného býva slaná .
  4. Keď bola fazuľa uvarená , spravila som zásmažku . Najprv som na oleji opiekla do sklovita cibuľu , pridala som cesnak a 1 pl kopcom hladkej múky . Opražila som ju . Panvicu som stiahla z ohňa , pridala som mletú červenú papriku . Zásmažku som dala do vriacej polievky . Povarila som ju ešte asi 15 minút , aby sa chute spojili .Ked vypnem sporák , pridám ešte do polievky drvenú majoránku .
  5. V hrnci na ľavo sa už vyvárajú domáce rezance. V panvici na pravo robím zásmažku , vzadu sa vrie hrniec s fazuľou.
  6. Už budú ochvíľočku uvarené.Scedím ich cez sitko , prepláchnem studenou vodou a omastím ich domácou bravčovou masťou.
  7. Po obede hotovú polievku prelejem do uzatvárateľnej nádoby , nechám vychladnúť a šup do chladničky .
  8. Toto bol môj dnešný obed , lepšie povedané jeho polovička . Po polievke som si dala kakaové slíže .