Slaná roláda
Slaná roláda

Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018
Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
príprava
7 minút
na 240 °C

Suroviny

Biskvit:
50 g
3 ks
2 PL
 štipka
 štipka
Plnka:
140 g
100 g
1 KL
120 g (plátky)
2 PL nasekaná
1 PL nasekaná
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.

  2. 2

    Hladkú múku a prášok do pečiva primiešame do vyšľahanej hmoty, masu vylejeme na papier a pri 240 °C pečieme asi 7 minút. Po upečení zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka: Kyslé uhorky a papriku nakrájame na malé kocky. Maslo, horčicu a soľ vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať, uhorky a papriku a všetko spolu premiešame.

  4. 4

    Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne naň rozložíme plátky šunky, potrieme pripravenou plnkou a pomocou kuchynskej utierky zvinieme a roládu necháme pol hodiny v chladničke stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia