Biskupský chlebíček

ivah - fotkaivah, 7. januára 2014
Biskupský chlebíček
Foto: ivah

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších koláčov. Pripomína mi detstvo, kedy ho pekávala moja moravská stará mama a chutil naozaj neodolateľne. :-)

15 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

6 ks
3 PL
60 g
60 g
60 g
150 g
7 PL
100 g
1 šálka
1 šálka
1 ČL
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Sušené ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Čokoládu postrúhame na hrubo, orechy posekáme.

  2. 2

    Z bielkov s vodou a štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne rozpustí. Múky premiešame so škoricou a citrónovou kôrou a spolu s olejom zľahka primiešame do snehu. Pridáme orechy, čokoládu, odkvapkané ovocie a ešte opatrne premiešame.

  3. 3

    Srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy , v strede urobíme priehlbinu. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Z formy vyklopíme, až keď je úplne vychladnutý. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu

    Biskupský chlebíček - obrázok 3

Diskusia k receptu

aadamka
Ďakujem za recept, práve som dopiekla a prvý kúsok ochutnala. Je výborný. Mala som zvyšné bielka a tak sa mi tento recept hodil. Máš odo mňa 5*!
afataga
dnes som ho piekla, dala som obycajnu polohrubu muku, cukru iba 100g a miesto oleja maslo, je vyborny, toho cukru staci, ved aj to ovocie je sladke aj cokolada, ked zas naskreckujem bielka, viem co s nimi :-)