Koláč so smotanou a černicami

Bielomakovec s černicami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Fajný šťavnatý koláčik.

30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrami, asi 5 min.
  2. Počas šľahania pridávame olej.
  3. Do vyšľahaného zamiešame jogurt ...
  4. ...a mak, zamiešame.
  5. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, zľahka zamiešame.
  6. Cesto vylejeme na vymastený plech a na cesto rozložíme černice. Upečieme.
  7. Počas pečenia si pripravíme smotanu, zmiešame s cukrom.
  8. Na ešte teplý upečený koláč vylejeme a rozotrieme. Necháme vychladnúť.
  9. Dobrú chuť.