Biele šuhajdy (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Napadlo mi, že aké by boli šuhajdy z bielej čokolády. Tu sú, vraj sú výborné. Ochutnala @bejaja.
15 porcií |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo vodnej lázni rozpustíme bielu polevu( dukátiky) spolu s trochou stuženého tuku. Túto hmotu nalejeme na dno papierových košíčkov.
- Z mletých orechov, stuženého tuku, mlieka, hrozienok a cukru urobíme na sporáku plnku. Nakoniec primiešame rozmiešané vajce. Necháme prejsť varom za stáleho miešania. Plnku necháme vychladnúť.
- Touto plnkou plníme košíčky, tak po jednej malej lyžičke.
- Nakoniec dolejeme čokoládkou , vrch ozdobíme , ja som dala guličky Dr.Oetkera.
- Idem vyskúšať, ako chutia. Prajem dobrú chuť.
- Hneď som urobila aj šuhajdy z madlí pomletých a z čokolády.
- Dobrú chuť.