Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Sezóna špargle je tu, kúpila som dva zväzky bielej a jeden zelenej. Postupne som každý pripravila iným spôsobom. Všetky chutili vynikajúco. Tu je prvý recept.

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: Smotanu zohrejem, pridám do nej strúhaný tvrdý syr, trochu mletého muškátového oriešku, mleté biele korenie a jemne soli. Soľ nie je potrebná ak je syr slanší. Strúhaný parmezán pridávam na záver. Povarím len krátko, aby sa syr rozpustil a spojil so smotanou. Hotová omáčka je stredne hustá.
  2. Špargľa: Bielu špargľu očistím - šúpem škrabkou na zemiaky, od hlavičky smerom nadol a tvrdý koniec odlomím, alebo odkrojím. Vyšší úzky hrniec si naplním vodou, ktorú osolím a nastojato doňho vložím očistenú špargľu (hrubým koncom dolu, hlavičkou hore). Špargľu varím cca 7 - max.10 minút, aby nebola surová, ale zároveň chrumkavá.
  3. Šunka: Rozpustím maslo a krátko na ňom opečiem na kocky nakrájanú šunku.
  4. Špargľu podávam so zemiakmi, tentokrát s pečenými a natvrdo uvareným vajíčkom.