Kokosový koláč
Kokosový koláč

Bezvaječný kokosovník

anemarka - fotkaanemarka, 2. februára 2019
Bezvaječný kokosovník
Foto: anemarka

Máte chuť na nejaký chutný koláčik, no neviete doma nájsť žiadne vajcia? Alebo len chcete obmedziť vajíčka vo vašom jedálničku? Mám pre vás jednoduché Zobraziť celý popisMáte chuť na nejaký chutný koláčik, no neviete doma nájsť žiadne vajcia? Alebo len chcete obmedziť vajíčka vo vašom jedálničku? Mám pre vás jednoduché riešenie :-) Pripravte si tento úžasný bezvaječný kokosový koláč. Na prípravu budete potrebovať len pár základných surovín a hrnček. Dobrú chuť prajem.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 hrnčeky
2,5 hrnčeka
3 hrnčeky
3 hrnčeky
1,5 hrnčeka
1 bal.
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej nasypeme kokos, práškový cukor (najlepšie prejsť cez sitko), a polohrubú múku s práškom do pečiva. Tieto suché suroviny zmiešame dokopy metličkou.

  2. 2

    Potom postupne pridávame ostatné suroviny, teda mlieko a olej. Miešame opatrne varechou. Všetky suroviny sa nám spoja do jednotnej hladkej hmoty.

  3. 3

    Potom si nakrájame čokoládu, ja som použila horkú, pretože mi najviac chutí :-) Tú potom vmiešame do cesta.

  4. 4

    Veľký plech si vystelieme papierom na pečenie, alebo ho vymastíme a vysypeme múkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a necháme piecť zhruba 25 minút. Vychladnutý koláčik môžte ešte posypať práškovým cukrom. Verím, že vám bude chutiť.

Diskusia k receptu

veronika003
Je výborný, ja som ho dokonca použila ako korpusový základ na malé valentínske tortičky 😄 z korpusu som vykrojila veľké srdcia, prekrojila stredom na dve časti, naplnila plnkou z mascarpone a bielej čokolády a dozdobila ovocím. Tortičky mali veľký úspech 😇






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia