Zákusok
Bezlepkový zákusok nielen na Valentína – kakaové srdiečka
Autor receptu: novalim
Nielen na sviatok všetkých zaľúbených, ale kedykoľvek máte chuť na kakaovú dobrotu si môžete upiecť tento bezlepkový
zákusok.* Krásne kakaové srdiečka poliate čokoládovou polevou a ozdobené čerstvým ovocím nenechajú nikoho chladným.
Jednoduchý a rýchly bezlepkový recept, ktorý zvládne každý! Jeho základom je naša bezgluténová múka Promix PK alebo jej
“bezalergénová sestra” Promix PK špeciál. Obe boli vyvinuté špeciálne na prípravu piškótového a treného cesta, z ktorého
napečiete tie najlepšie koláčiky.
20 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. V druhej mise vyšľaháme na sneh bielky s kryštálovým cukrom. Potom obe zmesi jemne zmiešame a po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Nakoniec jemne vmiešame aj preosiate kakao. Hotovú zmes nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
- Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho formičkou vykrajujeme srdiečka. Jahodovým lekvárom lepíme spolu vždy dve srdiečka, ktoré potom z jednej strany namáčame do čokoládovej polevy. Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín nad parou. Polevu necháme zaschnúť.
- Bezlepkový zákusok nakoniec ozdobíme plátkami jahôd, mätovými lístkami a cukrovými srdiečkami.