Zákusok

Bezlepkový zákusok nielen na Valentína – kakaové srdiečka

Autor receptu: novalim

Nielen na sviatok všetkých zaľúbených, ale kedykoľvek máte chuť na kakaovú dobrotu si môžete upiecť tento bezlepkový zákusok.* Krásne kakaové srdiečka poliate čokoládovou polevou a ozdobené čerstvým ovocím nenechajú nikoho chladným. Jednoduchý a rýchly bezlepkový recept, ktorý zvládne každý! Jeho základom je naša bezgluténová múka Promix PK alebo jej “bezalergénová sestra” Promix PK špeciál. Obe boli vyvinuté špeciálne na prípravu piškótového a treného cesta, z ktorého napečiete tie najlepšie koláčiky.

20
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. V druhej mise vyšľaháme na sneh bielky s kryštálovým cukrom. Potom obe zmesi jemne zmiešame a po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Nakoniec jemne vmiešame aj preosiate kakao. Hotovú zmes nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
  2. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho formičkou vykrajujeme srdiečka. Jahodovým lekvárom lepíme spolu vždy dve srdiečka, ktoré potom z jednej strany namáčame do čokoládovej polevy. Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín nad parou. Polevu necháme zaschnúť.
  3. Bezlepkový zákusok nakoniec ozdobíme plátkami jahôd, mätovými lístkami a cukrovými srdiečkami.