Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Bezlepkový tekvicový koláč na plech

novalim - fotkanovalim, 23. októbra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkový tekvicový koláč na plech
Foto: novalim

Náš najnovší jesenný bezlepkový tekvicový koláč sa vám bude páčiť. Je totižto super jednoduchý. Nepotrebujete špeciálne kuchynské náradie. Postačia vám dve misky a Zobraziť celý popisNáš najnovší jesenný bezlepkový tekvicový koláč sa vám bude páčiť. Je totižto super jednoduchý. Nepotrebujete špeciálne kuchynské náradie. Postačia vám dve misky a varecha. Nepotrebujete ani špeciálne skúsenosti. Tento recept zvládne aj začiatočník bez skúseností. Náš recept na vás čaká:
Zdroj: www.novalim.sk

16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
200 g upečená rozmixovaná
150 ml
100 g
120 ml
5 PL tekutý
1 ks
2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Okrem toho:
 (na posypanie)
 (na ozdobenie)
 (na ozdobenie)




Postup

  1. 1

    Do jednej misy dáme bezlepkovú múku Promix PK špeciál, premiešame ju s trstinovým a vanilkovým cukrom, korením, kypriacim práškom a sódou. Do druhej misy dáme všetky ostatné prísady a metličkou ich rozmiešame, aby sa prepojili.

  2. 2

    Potom vylejeme mokré prísady do suchých a varechou ich zamiešame do hladkej zmesi. Ak je zmes príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou mlieka alebo smotany. Cesto nalejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a koláč pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým je na povrchu na dotyk pružný.

  3. 3

    Vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Bezlepkový tekvicový koláč podávame ozdobený vyšľahanou šľahačkou a ovocím physalis alebo posypaný práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia