Bezlepkový slaný koláč
Bezlepkový slaný koláč

Bezlepkový slaný vrkoč

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 26. októbra 2020. Komerčný recept.
16
porcií
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
200 ml
100 ml
60 g
21 g
1 KL
1 KL
Mrkvová náplň:
2 ks
1 KL
Tvarohová náplň:
150 g
 hrsť
Mäsová náplň:
150 g mleté
½
2 ks
1 PL
Okrem toho:
 (na podsypanie)
 (slnečnicové a sezamové)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť. V kuchynskom robote spojíme všetky ingrediencie na cesto spolu s pripraveným kváskom z droždia a vypracujeme cesto. Prikryté fóliou necháme kysnúť 45 minút.

  2. 2

    Počas kysnutia cesta si pripravíme náplne. Mrkvu postrúhame najemno a podusíme na oleji, necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame v mise s nasekanými špenátovými listami. Na mäsovú náplň si najprv speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ a korenie podľa chuti a podusíme. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Rozšľaháme dve vajcia, trochu si odložíme na potretie hotového vrkoča a zvyšné rozdelíme rovnomerne do vychladnutých náplní. Cca 2 PL rozšľahaného vajíčka do každej náplne.

  4. 4

    Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej doske vypracujeme bochník, ktorý rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na plát a každý natrieme inou náplňou. Zrolujeme do rolády a zapletieme do vrkoča. Pripravený vrkoč preložíme do formy na biskupský chlebíček vystlanej papierom na pečenie. Necháme podkysnúť približne 20 minút.

  5. 5

    Pred pečením potrieme vrkoč odloženým rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom a semienkami. Pečieme na 200 °C cca 45 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia