Oriešková nátierka

Bezlepkový sladký bochník s domácou lieskovo-orieškovou nátierkou

Autor receptu: vitacelia

Bezlepkový sladký bochník je vynikajúci sám o sebe, ale čo tak si ho zdokonaliť aj domácou lieskovo-orieškovou nátierkou? Uvádzame náš tip na chutnú bezlepkovú maškrtu.

4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Datle odkôstkujeme a namočíme na cca 30 minút do studenej vody. Oriešky opražíme na panvici dohneda a necháme vychladnúť.
  2. Orechy rozmixujeme najemno v mixéri, pridáme odkvapkané datle, kokosový cukor a olej. Mixujeme dokiaľ nedosiahneme jemnú konzistenciu. Podľa potreby dochutíme cukrom. Ak je nátierka príliš tuhá, zriedime ju kokosovým olejom.