Ošúpanú rebarboru nakrájame a zmiešame s vanilínovým a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach ručne zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175 °C 25 minút.
Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Puding zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame vychladnutý puding.
Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech alebo podložku. Odstránime papier na pečenie a potrieme vanilkovým krémom. Na záver polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme roztopením čokolády, stuženého tuku a oleja vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Na ozdobu môžeme použiť čokotransfer, ktorý priložíme na ešte nestuhnutú čokoládu, uhladíme horúcim nožom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí čokotransferovú fóliu odstránime.