Rebarborový zákusok

Bezlepkový rebarborový zákusok s jemným vanilkovým krémom (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. Ošúpanú rebarboru nakrájame a zmiešame s vanilínovým a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
  2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach ručne zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175 °C 25 minút.
  3. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Puding zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame vychladnutý puding.
  5. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech alebo podložku. Odstránime papier na pečenie a potrieme vanilkovým krémom. Na záver polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme roztopením čokolády, stuženého tuku a oleja vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Na ozdobu môžeme použiť čokotransfer, ktorý priložíme na ešte nestuhnutú čokoládu, uhladíme horúcim nožom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí čokotransferovú fóliu odstránime.