Malinový zákusok

Bezlepkový malinovo-smotanový zákusok so želatínou (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor, žĺtky, olej a vodu. Ručne vmiešame bezlepkovú múčnu zmes Cake mix a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 °C 15-20 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  2. Smotanová želatína: Želatínu necháme napučať v mlieku. Vyšľaháme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme kyslú smotanu.
  3. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a za stáleho šľahania pridáme k smotane. Dosladíme podľa chuti a vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke asi 3 hodiny.
  4. Malinová želatína: Druhú želatínu necháme napučať v 100 ml vody a vo zvyšnej vode rozmiešame LianaVIT malina. Napučanú želatínu rozpustenú v mikrovlnnej rúre zmiešame s LianaVITOM. Kým zo želatíny spadne pena, na koláč poukladáme maliny a zalejeme pripravenou želatínou. Necháme v chladničke úplne stuhnúť.