Bezlepkový slivkový koláč

Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s mrveničkou (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

15-20 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo 100 ml mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste 10 minút vzísť.
  2. V mise spojíme Bakery mix, cukor, vajce, olej, nakysnutý kvások z droždia, zvyšné mlieko a mixérom s hnetacími metličkami vypracujeme cesto.
  3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vložíme ho do formy vymastenej olejom. Okraje cesta môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.
  4. Mrvenička: Ručne spojíme Bakery mix Liana, cukor a olej, čím nám vznikne mrvenička.
  5. Vykôstkované slivky poukladáme na cesto, posypeme mrveničkou a škoricovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 °C 15-20 minút dozlatista.