Bezlepkový kvások
Bezlepkový kvások

Bezlepkový kvások z Bread mix white Liana

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 22. augusta 2019. Komerčný recept.

Suroviny





Postup

  1. 1

    1. deň: Do čistého zaváracieho pohára pridáme 2 PL Bread mix white a 4-6 PL vlažnej vody. Zmiešame na stredne hustú kašu. Prikryjeme fóliou (ale aby ku kvásku zostal prístup vzduchu, NEUTESŇUJEME). Necháme na kuchynskej linke pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa.

  2. 2

    2. deň: V kvásku sa vytvárajú bublinky a začína kyslo voňať. Od tohto dňa môžeme kvások ráno a večer prikrmovať. 1 PL Bread mix white a 2-3 PL vlažnej vody (podľa hustoty). Dobre premiešame. Zľahka prikryjeme fóliou a necháme pracovať.

  3. 3

    3. - 7. deň: Postup kŕmenia opakujeme každý deň 1x prípadne 2x tým istým postupom ako 2. deň.

  4. 4

    7. deň: Kvások je hotový. Spoznáme to podľa toho, že narástol, vnútri sú bublinky a kyslasto vonia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia