Bezlepkový chlieb

Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb bez rozkvasu (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. V mise spojíme bread mix white, bread mix dark, soľ, mletú rascu, ryžový kvások, ľanové semienka a teplú vodu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka.
  2. Cesto preložíme do vymastenej formy, potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 8-12 hodín kysnúť.
  3. Pred pečením potrieme zmesou vody a oleja a posypeme semienkami. Pečieme 20 minút na 250 °C, následne teplotu znížime na 200 °C a pečieme ďalších 30 minút.
  4. Horúci chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.