Bezlepkový kakaový závin

Bezlepkový kakaový závin

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Závin z kysnutého cesta bez lepku, mäkučký a jednoduchý pre milovníkov kakaa a čokolády.

20
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíme podľa postupu na obale Bakery mix - recept na kysnuté koláče. Maslo, olej alebo bravčovú masť pridáme až na koniec po zmiešaní ostatných surovín a krátko premiesime. Cesto necháme cca 20 minút kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne polejeme olejom a posypeme kakaovou plnkou, ktorú pripravíme tak, že pudingový prášok, kakao a kryštálový cukor zmiešame v jednej miske.
  3. Stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka potrieme olejom. Prikryté necháme pod potravinovou fóliou podkysnúť 15-20 minút na teplom mieste.
  4. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme pri teplote 180-190 °C 15-20 minút do zlatista. Po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.