Bezlepkové koláče

Bezlepkoví Brumkovia podľa Miriam Kalisovej (videorecept)

Autor receptu: tvvarecha

Moderátorka Miriam Kalisová pripraví perníkových bezlepkových medvedíkov.

12-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmiešame pomleté vlašské orechy, perníkové korenie, pomleté ľanové semienka, sódu bikarbónu a polovicu kokosového cukru.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na sneh.
  3. K žĺtkom pridáme zvyšný kokosový cukor a vyšľaháme do peny.
  4. Do vyšľahaných žĺtkov jemne zamiešame sneh.
  5. Do vaječnej hmoty vmiešame sypkú zmes.
  6. Trochu cesta odoberieme a primiešame doň karobový prášok (alebo môžeme nahradiť kakaom). Z tohto tmavého cesta budeme z robiť ňufáčiky a labky.
  7. Formičky vymastíme a ušká a ňufáčiky vyplníme tmavým cestom. Potom zvyšným svetlým cestom naplníme formičky. Navrch cesta môžeme poukladať kúsky čokolády.
  8. Dáme piecť na 180 °C na 12-15 minút.