Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept)

Autor receptu: majkas

Ak ani vy neviete, čo so zvyšnou zemiakovou kašou, vyskúšajte tieto šúľance! Rýchla príprava a ozaj mňamková chuť sú dobrou kombináciou na maškrtu nielen pre deti :) Receptík mám od kamošky maminky, ktorá super varí, a hoci nevarí bezlepkovo, aj tak ďakujem za super tip.

18
porcií
20 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Pre neceliatikov- do originál receptu ide polohrubá múka (bez guarovej gumy).
  2. Do zemiakovej kaše pridáme lyžičku guarovej gumy a po lyžiciach prisypávame múku, až nám vznikne nelepivé cesto. Ja som mala cca 330g kaše a pridala som 5 kopcovitých lyžíc Fariny.
  3. Hotové cesto.
  4. Z cesta si odtrhávame malé kúsky a formujeme šúľance. Moje boli dosť veľké, stačia aj polovičné čo do dľžky aj hrúbky, aby z nich boli také jednohubky:) A zároveň menšie sa skôr vypražia.
  5. No a potom všetky vypražíme - ideálne vo fritéze. Ja fritézu nemám takže tak provizórne na panvici:) Niektoré mi popraskali, odporúčam vyprážať radšej pár minút dlhšie na slabšom ohni.
  6. Šúľance necháme odvapkať na servítke, nech sa zbavia prebytočného oleja a hotové obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!