Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept)
Autor receptu: majkas
Ak ani vy neviete, čo so zvyšnou zemiakovou kašou, vyskúšajte tieto šúľance! Rýchla príprava a ozaj mňamková chuť sú dobrou kombináciou na maškrtu nielen pre deti :) Receptík mám od kamošky maminky, ktorá super varí, a hoci nevarí bezlepkovo, aj tak ďakujem za super tip.
18 porcií |
20 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Pre neceliatikov- do originál receptu ide polohrubá múka (bez guarovej gumy).
- Do zemiakovej kaše pridáme lyžičku guarovej gumy a po lyžiciach prisypávame múku, až nám vznikne nelepivé cesto. Ja som mala cca 330g kaše a pridala som 5 kopcovitých lyžíc Fariny.
- Hotové cesto.
- Z cesta si odtrhávame malé kúsky a formujeme šúľance. Moje boli dosť veľké, stačia aj polovičné čo do dľžky aj hrúbky, aby z nich boli také jednohubky:) A zároveň menšie sa skôr vypražia.
- No a potom všetky vypražíme - ideálne vo fritéze. Ja fritézu nemám takže tak provizórne na panvici:) Niektoré mi popraskali, odporúčam vyprážať radšej pár minút dlhšie na slabšom ohni.
- Šúľance necháme odvapkať na servítke, nech sa zbavia prebytočného oleja a hotové obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!