Bezlepkové gnocchi
Bezlepkové gnocchi

Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom

novalim - fotkanovalim, 28. marca 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom
Foto: novalim

Zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom sú jedlom, ktoré si určite treba navariť hneď, ako vykukne prvý medvedí cesnak. Táto zdravá bylinka, ktorá je Zobraziť celý popisZemiakové gnocchi s medvedím cesnakom sú jedlom, ktoré si určite treba navariť hneď, ako vykukne prvý medvedí cesnak. Táto zdravá bylinka, ktorá je prvou jarnou jedlou rastlinou z voľnej prírody, má všestranné použitie. Vyskúšajte náš recept na zemiakové gnocchi, ktoré podávame s pestom z medvedieho cesnaku.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (uvarené v šupke)
250 g
50 g
1 ks
Pesto z medvedieho cesnaku:
1 viazanička (asi 30 lístkov)
2 - 3 PL
10 polovičiek (alebo mandle alebo píniové oriešky)
2 ČL strúhaný najemno
50 ml
Na posypanie:
 strúhaný najemno




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke necháme úplne vychladnúť. Potom ich ošúpeme, prelisujeme alebo najemno nastrúhame a pridáme do nich bezlepkovú múku Promix UNI a bezlepkovú krupicu Novalim. Ďalej pridáme jedno celé vajce, zmes dochutíme soľou a vymiesime kompaktné cesto.

  2. 2

    Vzhľadom na to, že rôzne druhy zemiakov majú rôznu savosť, v prípade príliš riedkeho a mäkkého cesta pridáme ešte bezlepkovú múku Promix UNI. Ak je cesto naopak príliš tuhé, rozriedime ho 1-2 PL vody. Vymiesené cesto na pracovnej doske pomúčenej bezlepkovou múkou vyšúľame do valčeka s priemerom asi 2 cm, nakrájame ho na kúsky a z nich vyšúľame niečo ako hrubé malé šúľance, ktoré potom pritlačíme vidličkou do tvaru halušiek gnocchi.

  3. 3

    Pripravené zemiakové gnocchi varíme vo veľkom hrnci v osolenej vode. Akonáhle vyplávajú na povrch vody, dierkovanou varechou ich vyberieme, necháme odkvapkať a premiestnime ich do misy. Zľahka ich pokropíme olivovým olejom a premiešame, aby sa nelepili.

  4. 4

    Na pesto z medvedieho cesnaku všetky uvedené prísady vymixujeme ponorným mixérom do kašovitej konzistencie. Takto pripravené pesto uchovávame v sklenenej uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Vydrží asi 2-3 týždne. Okrem cestovín ho môžeme použiť aj na dochutenie zeleninových šalátov alebo k mäsu, či do omáčok alebo nátierok.

  5. 5

    Do malého kastrólika dáme asi pol deci šľahačky, 2-3 ČL pripraveného pesta z medvedieho cesnaku, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a zahrejeme, aby sa všetky prísady dobre prepojili. Hotové zemiakové gnocchi v miske prelejeme pripravenou omáčkou z medvedieho cesnaku, dobre ich premiešame a servírujeme v hlbokých tanieroch posypaných strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia