Zapekané cestoviny

Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom

Autor receptu: novalim

Rýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť.* A len pripomíname, že v našej ponuke nájdete hneď niekoľko druhov cestovín bez lepku – do polievky, na prípravu sladkých či slaných hlavných cestovinových jedál, ale aj ako prílohu k mäsu s omáčkou či do cestovinových šalátov.

6
porcií
50 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Na posledné tri minúty varenia k nim pridáme umytú a na malé ružičky rozobratú brokolicu. Uvarené scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme v sitku a prikryjeme navlhčenou utierkou.
  2. V hrnci na strednom plameni rozohrejeme maslo a restujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do mäkka. Trvá to aj pár minút. Prisypeme múku a za stáleho miešania opečieme do zlatohneda. Stiahneme teplotu a postupne opäť za stáleho šľahania pružinovou metličkou prilievame mlieko. Varíme na miernej teplote niekoľko minút, až kým omáčka zhustne. Nakoniec pridáme polovicu nastrúhaného syra a necháme ho rozpustiť.
  3. Kuracie prsia nakrájané na malé kocky osolíme, okoreníme a do zlatista opečieme na rozpálenom olivovom oleji.
  4. Cestoviny uvarené s brokolicou premiešame s mäsom a bešamelovou omáčkou. Preložíme do zapekacej misy vymastenej maslom, posypeme druhou polovicou syra a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Zapekáme na 200 °C asi 20-25 minút, kým povrch zozlatne a omáčka bude bublať.