Placky z červenej repy

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom

Autor receptu: dora

K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na recept a ochotný kuchár mi ho prezradil. Trochu som si ho obmenila podľa seba a podľa toho, čo sme mali doma a zdravé vegánske placky boli na svete. Zakomponovala som do nich aj zbytok po filtrácii vegánskeho orechového mlieka (viď moje recepty).

3-4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Repu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, zemiak a cesnak na tenšom.
  2. Pridáme všetky ostatné suroviny a tvoríme placky. Obaľujeme v hraške zmiešanej s konopným semienkom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20 min z každej strany.
  3. Dip z olív a avokáda: Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú pastu a podávame k plackám.