Bezlepkové úle (fotorecept)

Autor receptu: katherinkatka

Nepečené s napolitánkami a ľadovými gaštanami.

6
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Zmiešame suchú zmes: podrhneme na drháči bezlepkové napolitánky a cca 2 PL piškót , zmiešame s orechami a cukrom.
  2. Necháme s cerou rozpustiť ľadové gaštany. Zmiešame so suchou zmesou.
  3. Pridáme maslo a asi 1 ČL džemu a ak treba pridávame ešte podrhnuté piškóty kým sa zmes neprestane lepiť.
  4. Naplníme do úlika, do ktorého na stred vložíme lieskový orech. Na piškótu dáme džem a zalepíme spodok úlika. Ak sa úlik nedá dobre vyklopiť vysypeme ho múčkovým cukrom.
  5. Hotové úliky posypeme praškovým cukrom a dáme na papierové košíky.