Bezlepkové punčové rezy
Bezlepkové punčové rezy

Bezlepkové punčové rezy

marryann - bez fotkymarryann, 19. apríla 2017
Bezlepkové punčové rezy
Foto: marryann

Šťavnaté punčové rezy, na ktorých si pochutia aj celiatici. Pospájala som niekoľko receptov z rôznych stránok, použila som bezlepkové suroviny a výsledok je lahodný Zobraziť celý popisŠťavnaté punčové rezy, na ktorých si pochutia aj celiatici. Pospájala som niekoľko receptov z rôznych stránok, použila som bezlepkové suroviny a výsledok je lahodný bezlepkový zákusok.

35
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 165 °C

Suroviny

Korpus 1:
6 ks
90 g
1 ks
150 g
300 g
8 g
6 PL horúca
Korpus 2:
4 ks
60 g
1 ks
100 g
200 g
5 g
4 PL horúca
štipka
Zálievka:
150 ml
150-180 g
2 PL
2 ks
2 ks
100 g
1-2 dcl
1 bal
Poleva:
1 ks
200-250 g
štipka




Postup

  1. 1

    Bielky s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtky osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva. Potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku. Rúru necháme vyhriať na 200 °C, vložíme cesto a stiahneme na 165 °C. Pečieme cca 45 min.

  2. 2

    Podľa postupu upečieme najskôr korpus zo 6 vajec, ktorý po vychladnutí prerežeme na polovicu. Potom upečieme korpus zo 4 vajec so štipkou červenej potravinárskej farby. Korpusy pečieme na papieri na pečenie, rozmer formy 25 x 35 cm. Dôležité je nechať po upečení červený plát na papieri.

  3. 3

    Pripravíme si zálievku: Vodu a cukor necháme zvariť, aby sa cukor rozpustil. Do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Postupne pridáme šťavu z citrónov, pomarančov, malinový sirup, rum a najemno nastrúhanú kôru z citrusov. Červený korpus riadne popolievame zálievkou a necháme cca 30 min odstáť.

  4. 4

    Plnime nasledovne: Jeden prekrojený korpus poriadne natrieme tmavým džemom (napr. domácim černicovým) a priložíme natretou stranou na poliaty červený korpus. Na vrch položíme podložku alebo plech s papierom na pečenie a celé pretočíme tak, že na vrchu bude červený korpus. Teraz stiahneme papier z červeného korpusu a ešte polejeme zálievkou. Korpus celú zálievku vsaje, netreba sa báť, že bude mokrý. Natrieme ďalší biely korpus džemom a priložíme na červený korpus. Takto naplnený punčák zaťažíme (napr. plech a na vrch položíme 2 krabice džúsu) a odložíme do chladničky aspoň na 24 hod.

  5. 5

    Na ďalší deň zaťažený zákusok znovu pretočíme, stiahneme papier na pečenie a polejeme polevou. Poleva: citrónovú šťavu, práškový cukor a potravinársku farbu vymiešame mixérom alebo vareškou cca 10 min (nie metličkami na šľahanie, lebo poleva zostane pórovitá). Nakrájame, keď ešte nie je poleva úplne stuhnutá.

Diskusia k receptu

haji
Obdivuji práci s bezlepkovou moukou. Tyto punčové řezy jsou k nerozeznání od klasických lepkových. Jsi šikulka!
lizatko
Páni, ako cukor lyžicou jesť ....
Mohla si napísať: Vyberte si jeden z 385 receptov tuná na punčáky, ale obyč múku si nahraďte bezlepkáčskou. A hotovo.
zinnajdha
Punčové rezy majú byť veľmi sladké. (Aj punčová zmrzlina je veľmi sladká) Je to dezert, netreba sa ho prežrať.
Páči sa mi, urobím ho najbližšie pre milovníkov "punču". Možno stačí aj z obyčajnej múky.
marryann
@Zinnajdha (20.4.2017 15:06)

:-)....obyčajnú múku používam hladkú a do 1. korpusu stačí 240 g, do 2. korpusu 160 g




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia