Pomarančový zákusok

Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie vychladnutie prelejeme horúci puding do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  2. Pomarančový korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s LianaVITOM pomaranč, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170-175 °C 20 minút.
  3. Korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170-175 °C 25 minút.
  4. Vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutým maslom na jemný krém. LianaVIT pomaranč rozmiešame vo vode.
  5. Vychladnutý korpus rozrežeme horizontálne na polovicu. Spodný korpus potrieme polovicou krému a prikryjeme pomarančovým korpusom. Ten popicháme vidličkou a rovnomerne potrieme sirupom. Potrieme zvyšným krémom a prikryjeme korpusom. Zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke.
  6. Práškový cukor, citrónovú polevu a LianaVIT vymiešame s vodou a olejom na hladkú polevu. Polejeme koláč a necháme stuhnúť.