Bezlepkové pletenky
Bezlepkové pletenky

Bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami

novalim - fotkanovalim, 24. júna 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami
Foto: novalim

Kto má rád sladké raňajky, určite mu dobre padne recept na bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami. Čerstvé domáce pečivo chutí najlepšie a preto Zobraziť celý popisKto má rád sladké raňajky, určite mu dobre padne recept na bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami. Čerstvé domáce pečivo chutí najlepšie a preto máme pre vás tento výborný recept, na ktorom si u vás doma určite dobre pochutíte.
Zdroj: www.novalim.sk

5 ks
porcií
150 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 ČL
2 ks
70 g roztopené
160 ml vlažná
1 ČL
1 PL tekutý
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise spolu vymiešame vajcia, vodu, roztopené maslo, sušené droždie, soľ a med. Postupne pridávame do zmesi preosiatu múku a vypracujeme hladké vláčne cesto. Môže sa trochu lepiť a malo by byť polotuhej konzistencie. Zvrchu ho pomúčime, prikryjeme čistou utierkou alebo fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 90-120 minút.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a ručne ešte dôkladne premiesime. Rozdelíme ho na päť rovnakých častí. Každú časť potom na tri rovnaké diely, z ktorých ušúľame valčeky dlhé asi 15 cm. Každé tri šulčeky potom spolu zlepíme a zapletieme do klasického vrkoča. Na konci opäť spojíme dohromady.

  3. 3

    Takto pripravené pletenky na plechu vystlanom papierom na pečenie prikryjeme a necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút. Počas pečenia aspoň dvakrát zvrchu pokropíme vodou. Upečené pletenky necháme vychladnúť. Konzumujeme čerstvé alebo po vychladnutí ihneď zamrazíme. Podávame s ovocným lekvárom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia