Bezlepkové syrové krekry

Bezlepkové parmezánové krekry

Autor receptu: novalim

Pripravte sa na sviatky a svojich hostí. Okrem sladkých dobrôt im môžete ponúknuť aj jednoduché ale chutné krekry s parmezánom. Náš recept je, ako ináč, bez lepku.

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku premiešame v miske lyžicou, pridáme vajcia a zamiešame. Prisypeme ryžovú múku a Promix UNI, soľ a rukou premiesime do kompaktného, mäkkého a trochu lepkavého cesta.
  2. Cesto naplníme do striekačky na koláčiky, rovnako dobre nám poslúži zdobiace vrecko s hviezdicovitou špičkou.
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame malé hviezdičky a do stredu každej dáme oriešok.
  4. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15-20 minút do zlatohneda. Namiesto hviezdičiek môžeme cesto vytvarovať do guličiek, tie kladieme na plech, palcom vtlačíme do stredu priehlbinu a do tej dáme napríklad rajčinovú sugo omáčku s oreganom a bazalkou.