« Naspäť na tento recept

Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády verzia na vytlačenie



Autor receptu: novalim

Postup receptu

Najprv si pripravíme základ na plnku. Smotanu dáme do hrnca, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a necháme ju zovrieť. Odstavíme, vriacou smotanou zalejeme nalámanú bielu čokoládu a rozmiešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť, potom dáme do chladničky aspoň na hodinu.

Na koláčiky v hrnci roztopíme maslo v mlieku a vode. Pridáme soľ a pomiešame.

Prisypeme preosiatu zmes ryžovej múky, zemiakového škrobu a xantánovej alebo guarovej gumy a varechou veľmi rýchlo miešame, až sa nám sformuje lepkavá guľa cesta. Vtedy odstavíme hrniec zo zdroja tepla. Necháme aspoň 10 minút chladnúť.

Cesto preložíme do misky a po jednom zašľahávame varechou vajcia, až kým nie sú rovnomerne vmiešané a masa cesta je pekne lesklá. Cesto zostane polotekuté, keď ho nastriekate pomocou vrecúška, malo by si držať tvar.

Hotové cesto nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie v tvare okúhlych piškôt (priemer asi 2-3 cm) a necháme medzi nimi miesto, lebo sa počas pečenia nafúknu.

Pečieme najprv 10 minút pri 180 stupňoch, potom pootvoríme dvere rúry a strčíme do nich varechu a pri pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 20 minút.

Hotové koláčiky necháme vychladnúť. Základ na plnku vyberieme z chladničky a šľahačom ju vyšľaháme do tuhého krému.

Vychladnuté koláčiky pomocou tenkej špičky a zdobiaceho vrecka plníme plnkou. Plnku vstrekneme cez malú dierku na povrchu koláčika do jeho vnútra.

Všetky prísady na polevu šľaháme mixérom na vysokých obrátkach, kým sa nespraví lesklá, hladká, polotuhá poleva. Polevu nanesieme na povrch koláčikov tak, aby sme zakryli dierku na plnku. Posypeme postrúhanou pomarančovou kôrou.

Suroviny




50
porcií
35
minút
príprava
30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist