Bezlepkové muffiny

Bezlepkové muffiny podľa Marcelly Molnárovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Speváčka a spisovateľka Marcella Molnárová nám pripravila bezlepkové muffiny s čokoládou a orechmi.

25 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. K bezlepkovej múčnej zmesi pridáme olej a vodu. Vymiešame redšie cesto. Do polovice cesta vmiešame čokoládové vločky (alebo nasekanú čokoládu) a do druhej podrvené vlašské orechy.
  2. Cesto rozdelíme do košíčkov na muffiny umiestnených v muffinovom plechu. Košíčky plníme len zhruba do polovice, pretože cesto počas pečenia narastie. Dáme piecť na 160 - 170 °C na približne 25 minút.
  3. Z práškového cukru a vody podľa potreby vymiešame hustejšiu polevu, ktorú nanesieme na hotové muffiny. Ozdobíme farebnými cukrárskymi ozdobami alebo nasekanými orechmi, či čokoládou.