Linecké pečivo

Bezlepkové makové linecké kolieska

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

45
porcií
45 minút
príprava
10 - 15 minút
na 180 - 190 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín pripravíme cesto. Odložíme ho do chladničky na cca 60 minút.
  2. Odležané cesto vyvaľkáme po častiach, pretože je dosť krehké. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm (podsýpame múkou).
  3. Vykrajujeme rôzne tvary, napr. kvety, kolieska...
  4. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 - 190 °C asi 10 - 15 minút.
  5. Vychladnuté kolieska naplníme džemom alebo orieškovo-čokoládovým krémom, spojíme dve kolieska a posypeme cukrom.
  6. Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix za 320 g polohrubej múky.