Linecké pečivo
Bezlepkové makové linecké kolieska
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
45 porcií |
45 minút príprava |
10 - 15 minút na 180 - 190 °C |
Postup
- Z uvedených surovín pripravíme cesto. Odložíme ho do chladničky na cca 60 minút.
- Odležané cesto vyvaľkáme po častiach, pretože je dosť krehké. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm (podsýpame múkou).
- Vykrajujeme rôzne tvary, napr. kvety, kolieska...
- Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 - 190 °C asi 10 - 15 minút.
- Vychladnuté kolieska naplníme džemom alebo orieškovo-čokoládovým krémom, spojíme dve kolieska a posypeme cukrom.
- Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix za 320 g polohrubej múky.