Krupicové halušky

Bezlepkové krupicové halušky do polievky

Autor receptu: novalim

Máte radi bezlepkové krupicové halušky do polievky? Bezlepková krupica Novalim je produkt, ktorý sa oplatí mať vždy po ruke. Je všestranne použiteľná pri pečení a varení, na sladké ale aj na slané jedlá.* Vykúzlite z nej dobré koláče, nákypy, pudingy alebo ju využijete pri príprave závariek do polievky. A nezabúdajme ani na najväčšiu klasiku, krupicovú kašu, ktorú si všetci dobre pamätáme ešte z detstva. My sme pre vás pripravili niekoľko receptov z bezlepkovej krupice, veríme, že vám budú chutiť.

5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajcia, bezlepkovú krupicu Novalim a štipku soli vymiešame do hustejšej kaše a necháme asi 5 minút postáť.
  2. Medzitým si dáme do hrnca zovrieť vodu s 1 PL soli (halušky však môžeme zavárať aj priamo do vriacej polievky).
  3. Z krupicového cesta odkrajujeme pomocou dvoch lyžíc kôpky (halušky), ktoré ponárame do vriacej vody.
  4. Varíme asi 3-4 minúty.
  5. Podávame napríklad ako závarku do slepačej alebo zeleninovej polievky.