Bezlepkové jablkovo-pudingové rezy (fotorecept)

Autor receptu: katherinkatka

V bezlepkových rezoch sa ukrývajú piškóty, jablká, puding a šľahačka.

Postup

  1. Z múky, natierkového masla a cery si urobíme tuhé cesto, rozložíme ho na plech, popicháme ho vydličkou. Dáme na cca 5 min. zapiecť na 180 °C do trúby. Na cesto poukladáme piškóty.
  2. Pridáme jablká nastruhané na polmesiačiky, podľa toho akú hrubku jablk dame bude ich treba viac či menej. Pridáme na vrch škoricový cukor
  3. Z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding, za stáleho miešania necháme vychladnúť a nalejeme na jablká. Upečieme pri cca 180 °C.
  4. Na vychladnutý koláč dáme šlahačku vyšlahanú so stužovačom a ozdobíme podľa fantázie a chuti.