Bezlepkové jablkové guľky

Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín (fotorecept)

Autor receptu: novalim

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí neodmietnu na obed teplý sladký pokrm? My veru áno. Ovocných guliek sme sa už niečo napripravovali, ale tieto vás očaria svojou jednoduchosťou.* Na ich prípravu vám stačia iba dve suroviny - jablká a naša bezlepková krupica. To má isto po ruke doma každý z vás, čo žije bez lepku. My sme si ich posypali tvarohom, orechmi a poliali medom - neodolateľná kombinácia. Vyskúšajte si ju dnes aj vy.

10-12 ks
porcií
15 (+ 1 h odležanie) minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame do väčšej misky (v nastrúhanom stave by mala byť hmotnosť jabĺk aspoň 350 g).
  2. Pridáme k nim krupicu a dobre spolu premiešame. Prikryjeme a dáme do chladničky na hodinu odležať (krupica pekne nasiakne šťavu z jabĺk a vytvorí sa kompaktná hmota).
  3. Po odležaní vyberieme z chladu a tvarujeme guľky s priemerom približne 5-7 cm, ktoré ešte obalíme v krupici.
  4. Hotové vhodíme do vriacej vody a krátko povaríme (varíme maximálne 4 minúty, inak sa môžu rozvariť). Guľky vyberieme z vody a necháme odkvapkať.
  5. Podávame posypané tvarohom, škoricou, nasekanými vlašskými orechami a preliate trochou roztopeného masla. Osladiť môžeme medom, sirupom alebo cukrom.