Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Bezlepkové Indiánky so šľahačkou

novalim - fotkanovalim, 7. apríla 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové Indiánky so šľahačkou
Foto: novalim

Máme pre vás návod na jednoduchý, rýchly a veľmi dobrý dezert na jarné maškrtenie. Indiánky so šľahačkou a čokoládou, ozdobené mandľovými hobinkami. A bez Zobraziť celý popisMáme pre vás návod na jednoduchý, rýchly a veľmi dobrý dezert na jarné maškrtenie. Indiánky so šľahačkou a čokoládou, ozdobené mandľovými hobinkami. A bez lepku, samozrejme :-).

35
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 190 °C

Suroviny

Piškótky:
4 ks
3 PL
5 PL
Plnka:
1 ks
2 PL
30 g
Poleva:
2 PL
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej mise vymiešame do tuha bielky s polovicou cukru, v druhej mise vymiešame žĺtky s cukrom do krémova. Ušľahané bielky gumenou varechou jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Na to preosejeme Promix PK špeciál a opäť gumenou varechou dôkladne ale zľahka premiešame.

  2. 2

    Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka (s okrúhlou špičkou, resp. na igelitovom sáčku odstrihneme kúsok špičky, aby sme dosiahli otvor s priemerom asi 1 cm) a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame piškótky.

  3. 3

    Pečieme na 190 stupňoch v rozohriatej rúre, ktorú necháme jemne pootvorenú (môžeme si pomôcť tak, že do dverí rúry strčíme rúčku od varechy). Pečieme asi 12 - 13 minút do zlatohneda.

  4. 4

    Piškótky necháme vychladnúť. Vychladnuté polovičky piškótiek potrieme hladkým marhuľovým džemom a ponoríme do roztopenej čokolády zriedenej s tukom. Čokoládu necháme úplne zaschnúť.

  5. 5

    Na plnku si zmiešame šľahačku s cukrom a vyšľaháme dotuha. Vždy dve a dve piškóty naplníme šľahačkou a miesto, kde je šľahačka po obvode posypeme opraženými mandľovými lupienkami.

  6. 6

    Podávame vychladnuté.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia