Bezlepkové gaštanovo-šľahačkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: katherinkatka

Piškótové cesto s gaštanovým pyré a šľahačkou s kúskami čokolády.

30-35 minút
na 180-190 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo s cukrom si vyšľaháme, pridáme žĺtka a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dáme upiecť na plech vystlaným papierom na pečenie.
  2. Zo zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Pridáme maslo, gaštanové pyre a rum. Vymiešame na krém.
  3. Na upečený vychladnutý plát nanesieme krém.
  4. Z mlieka, vanilkového cukru, smeta-fixu (stužovača šľahačky) a šľahačky v prášku vyšľaháme šľahačku. Nanesieme na gaštanový krém. Môžeme ozdobiť hoblinkami čokolády.
  5. Po ztuhnutí pokrájame na rezy.