Bezlepkové dukátové buchty

Bezlepkové dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme kvások zo 100 ml mlieka, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste.
  2. Bakery mix Liana, vajíčko, zvyšné mlieko a nakysnutý kvások z droždia premiešame mixérom. Nakoniec pridáme olej. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút.
  3. Na pomúčenej silikónovej podložke rozdelíme cesto na cca 6 častí. Ušúľame valčeky a nakrájame na malé kúsky. Presunieme na plech vymazaný olejom. Buchtičky potrieme olejom a necháme prikryté podkysnúť 10 - 15 minút.
  4. Pred pečením ešte raz zľahka potrieme olejom a pečieme do zlatista pri 190 °C 10 - 12 minút.
  5. Na vanilkový krém časť mlieka necháme zovrieť. Pridáme cukor a vanilínový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý krém a vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia. Hotové buchtičky polejeme vanilkovým krémom.