Bezlepkové cviklové cestoviny
Bezlepkové cviklové cestoviny

Bezlepkové cviklové cestoviny

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 30. septembra 2020. Komerčný recept.
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
300 g (+ na posypanie pracovnej dosky)
1 KL
1,5 KL
2 ks
Cviklové pyré:
200 g
1,5 PL
1 PL
1 KL
Na omastenie hotových cestovín:




Postup

  1. 1

    Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 30 minút alebo kým cvikla nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť. Pripravíme si pyré vymixovaním vychladnutej upečenej cvikly spolu s octom a vodou.

  2. 2

    Do kuchynského robota nasypeme Universal mix Liana, soľ, korenie, vajcia, olivový olej a cviklové pyré. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prenesieme na pomúčenú dosku. Cesto premiesime, vytvarujeme do bochníka, obalíme fóliou a necháme 60 minút odležať.

  3. 3

    Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme, nakrájame požadovaný tvar cestovín, ktoré necháme obschnúť približne 15 minút a uvaríme v osolenej vriacej vode. Uvarené scedíme a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

ivan14
No, proč ne. Zajímavé. Já celiakií netrpím, takže z obyčejné mouky, asi to zkusím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia