Cestoviny s pestom
Cestoviny s pestom

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto

novalim - fotkanovalim, 2. júla 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Foto: novalim

Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín s pridaním vaječného bielku. Oplatí sa mať Zobraziť celý popisPod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín s pridaním vaječného bielku. Oplatí sa mať ich vždy po ruke. Dá sa z nich vykúzliť chutné hlavné jedlo alebo rýchla večera. Ako napríklad tieto bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (napr. špirály)
1 hrsť (alebo kešu)
2 hrste
1 strúčik
1 PL
50 g strúhaný
1 ČL
1 štipka
2-3 PL
Na ozdobu:
 (hobliny)




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Kým sa uvaria, pripravíme omáčku pesto. Do kuchynského mixéra s rotačným nožom dáme píniové oriešky, ktoré sme predtým na sucho opražili na panvici. Pridáme umyté a osušené bazalkové lístky, na plátky nakrájaný cesnak a rozmixujeme.

  2. 2

    Prilejeme citrónovú šťavu a postupne prilievame olej až kým je zmes hladká. Nakoniec pridáme soľ, korenie a strúhaný parmezán. Znovu premixujeme. Ak sa nám zdá pesto husté, môžeme ho rozriediť olejom. Naopak, ak je moc riedke, môžme pridať ešte trochu parmezánu.

  3. 3

    Uvarené cestoviny scedíme a ihneď premiešame s pestom. Ozdobíme lístkami bazalky a hoblinami parmezánu.

  4. 4

    Omáčka pesto sa tradične robí v mažiari. Ak nemáte vhodný mixér, môžete použiť namiesto toho mažiarik. Pesto nebude síce také hladké, ale na chuti mu to neuberie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia