Bezlepkové bryndzové pirohy

Bezlepkové bryndzové pirohy

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Osvedčená slovenská pochúťka...

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Uvaríme zemiaky - postrúhame alebo ich pretlačíme. Zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.
  2. Bryndzová plnka: Bryndzu zmiešame s uvarenými a postrúhanými zemiakmi. Dochutíme čiernym mletým korením.
  3. Rozvaľkáme cesto na 3 mm hrúbku. Povykrajujeme kolieska a uložíme guľku plnky. Cesto uzavrieme formou na pirohy.
  4. Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode. Ak vyplávajú na povrch necháme ešte 5 minút povariť a potom vyberieme.
  5. Polejeme olejom alebo masťou, posypeme opraženou slaninou príp. cibuľou a servírujeme.