Bezlepkové bagety
Bezlepkové bagety

Bezlepkové bagetky s lososovou penou

novalim - fotkanovalim, 20. apríla 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové bagetky s lososovou penou
Foto: novalim

Máte chuť na čerstvé bezlepkové bagetky? Podľa nášho receptu si ich môžete upiecť u vás doma a na prilepšenie pridávame ešte jeden recept Zobraziť celý popisMáte chuť na čerstvé bezlepkové bagetky? Podľa nášho receptu si ich môžete upiecť u vás doma a na prilepšenie pridávame ešte jeden recept na nadýchanú lososovú penu, ktorá sa k tým bagetkám super hodí. Nech sa páči, vyskúšajte náš recept.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-bagetky-lososovou-penou/

4 bagetky
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Na cesto:
285 g
40 g
180 g uvarené a nastrúhané
5 g
6 g
5 g
2 ks
290 ml teplá
1 ČL
1 PL
1 PL
Na lososovú penu:
50 g
3 PL
100 g
50 g
1 ČL
1 ČL čerstvý alebo sušený
štipka
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Na bezlepkové bagetky vo väčšej mise zmiešame spolu varechou všetky suché prísady na cesto. Do vody dáme žĺtky, agávový sirup a metličkou rozmiešame. Pridáme k suchým prísadám aj s olejom a jogurtom.

  2. 2

    Hnetačom vypracujeme polotuhé cesto, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 90-120 minút. Po vykysnutí cesto premiešame varechou a rozdelíme do vymastených foriem na bagetky.

  3. 3

    Cesto vo forme uhladíme kartou a necháme ešte vo forme podkysnúť 20 minút. Dáme piecť do rúry v parnom režime na 230 °C. Pečieme približne 25-30 minút do zlatista.

  4. 4

    Medzitým pripravíme lososovú penu. Zmäknuté maslo, syr, smotanu, horčicu a údeného lososa rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú penu. Pridáme kôpor, osolíme len podľa chuti (údený losos je dosť slaný) a okoreníme.

  5. 5

    Upečené bagetky necháme vychladnúť, potom nakrájame na kolieska a cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame lososovú penu. Bezlepkové bagetky ozdobíme plátkami reďkovky a lístkami mladej žeruchy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia