Bezlepková varená knedľa
Bezlepková varená knedľa

Bezlepková varená knedľa

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 14. augusta 2019. Komerčný recept.

Aj po niekoľkých dňoch je mäkučká a vláčna.

Suroviny

200 g
50 g
200 ml vlažná
12 g
1 ks
1/2 KL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Zmiešame Bread mix dark a Bread mix white. Pridáme droždie rozmiešané vo vode a necháme 10 minút postáť.

  2. 2

    Vylejeme zvyšnú vlažnú vodu, pridáme vajce a soľ. Spracujeme cesto elektrickým hnetačom 2 - 3 minúty.

  3. 3

    Cesto preložíme na podložku posypanú ryžovou múkou a pomúčenými rukami prepracujeme. Rozdelíme na polovicu a vytvarujeme do tvaru knedle. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 15 - 20 minút.

  4. 4

    V širšom hrnci necháme zovrieť vodu. Podkysnuté knedle vložíme do vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Necháme 6 - 8 minút variť.

  5. 5

    Uvarené vyberieme a potrieme olejom. Necháme na mriežke vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia