Bezlepková torta

Bezlepková Sacherova torta

Autor receptu: novalim

Máte doma bezlepkovú zmes na bábovku Novalim, ale na bábovku práve chuť nemáte? Nevadí, ukážeme vám, ako si z bábovkovej zmesi pripravíte vynikajúcu čokoládovú Sacherovu tortu. Jednoduchý postup a výsledok, ktorý vás ohúri. Bezlepková SACHEROVA TORTA.

12
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. 100 g horkej čokolády si roztopíme nad parou. Vyšľaháme tri celé vajcia, pridáme roztopenú vychladnutú čokoládu, počas šľahania postupne prilievame olej.
  2. Keď sa čokoláda, vajcia a olej spoja do homogénnej zmesi, prisypeme preosiatu bábovkovú zmes a gumenou varechou ju jemne ale dôkladne vmiešame do čokoldádovej masy.
  3. Nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (alebo potretej olejom a vysypanej ryžovou múkou) a pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti formy, ktorá zvolíte, preto odporúčame kontrolovať tortu pomocou špajle. Ak po zapichnutí do stredu torty vyjde von čistá, torta je hotová.
  4. Necháme úplne vychladnúť, potom prerežeme vodorovne, spodnú polovicu potrieme bohatou vrstvou marhuľového lekváru a prikryjeme hornou polovicou. Celú tortu oblejeme čokoládovou polevou (roztopených 100 g horkej čokolády a 50 g tuku do polevy) a necháme stuhnúť.