Tvarohová roláda
Tvarohová roláda

Bezlepková roláda z pohánkovej múky

novalim - fotkanovalim, 22. júla 2018. Komerčný recept.
Bezlepková roláda z pohánkovej múky
Foto: novalim

Táto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, Zobraziť celý popisTáto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, ktorú nájdete v Novalim sortimente medzi prirodzene bezlepkovými múkami, sa teší veľkej obľube a ak ju raz vyskúšate, budete sa k nej vracať. Využijete pri varení a pečení, hodí sa aj ako prímesová múka do akýchkoľvek bezlepkových jedál. Vďaka nej je cesto vláčnejšie a výživnejšie.

10
porcií
25 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
3 PL (mleté)
2 PL
1 PL
1 ČL
3 PL (vlažná)
Na krém:
250 g (bez hrudiek)
1 bal.
1/2 citróna
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Žĺtky šľaháme s cukrom do bledého krému, potom pridáme mandle, pohánkovú múku NOVALIM, Promix PK špeciál a škoricu. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky.

  2. 2

    Zmes nalejeme a kartou rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10-12 minút.

  3. 3

    Po dopečení hneď za tepla zrolujeme aj s papierom a takto necháme vychladnúť.

  4. 4

    Všetky prísady na krém (okrem lekváru) vyšľaháme v miske.

  5. 5

    Rozrolovanú roládu najprv potrieme lekvárom, potom nanesieme krém, povrch uhladíme a roládu späť zrolujeme. Krájame asi na 1 cm široké kúsky.

Diskusia k receptu

motyka
Posielam neterke. Ona pečie z takých múk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia