Plnená palacinka

Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

Autor receptu: klimeczek

Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme "bojovali" v TOP 25 o postup do finálovej 16tky a mali sme vymyslieť originálne jedlo z bryndze. Vtedy mi chýbali potrebné ingrediencie a tak som za 25 minút musel vymyslieť a pripraviť PLÁN B. Sen som si však splnil keď som bol oslovený či by som svojimi receptami nechcel prispieť do knihy receptov pre IBD pacientov (IBD - zápalové ochorenie tráviaceho traktu, pozn. red.). A tak som svoj recept "ušil" na ich mieru.

2-4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z 300 ml mlieka, múky, vajíčka a štipky soli vytvoríme hladké palacinkové cesto. Upečieme z oboch strán na panvici, ktorú potierame kokosovým tukom.
  2. Hrušku ošúpeme a zbavíme jadra. V malom hrnci zahrejeme červene víno s trochou vody, zmes lesného ovocia, šťavu a kôru z pomaranča a vložíme hrušku. Pridáme med a krátko povarime kým nie je al dente. Vyberieme ju a zmes ďalej redukujeme do zhustnutia na sirupovú konzistenciu. Dochutíme podľa chuti medom a zvyšnou pomarančovou šťavou.
  3. V miske si vymiešame bryndzu z medom zvyšným mandľovým mliekom a vanilkou na hladký krém. Pridáme na jemno nasekané lístky medovky alebo mäty. Podľa chuti. Vzniknutou zmesou potrieme palacinky. Do každej vložíme 1/2 hrušky a zabalíme do malej kapsy. Podávame s redukciou z vína a lesného ovocia. Ozdobíme čerstvými malinami, černicami prípadne jedlými kvetmi či lístkami mäty alebo medovky. DOBRÚ CHUŤ Sleduj ma na mojej stránke: www.facebook.com/zivotchuti