Malinová roláda

Bezlepková malinová roláda

Autor receptu: katarinalucanova

Svieža bezlepková a bezlaktozová malinová roláda

18
porcií
25 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
  2. Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
  3. Krém: Mascarpone a šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom na hustý krém.
  4. Dokončenie: Vychladený plát potrieme malinovým džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na ozdobenie alebo obtretie rolády. Na kraj kde začneme roládu stáčať poukladáme maliny. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec ozdobíme zo zbytkom krému a malín.