Malinová roláda
Bezlepková malinová roláda
Autor receptu: katarinalucanova
Svieža bezlepková a bezlaktozová malinová roláda
18 porcií |
25 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- Krém: Mascarpone a šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom na hustý krém.
- Dokončenie:
Vychladený plát potrieme malinovým džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na ozdobenie alebo obtretie rolády. Na kraj kde začneme roládu stáčať poukladáme maliny. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec ozdobíme zo zbytkom krému a malín.