Bezlepková vianočka
Bezlepková vianočka

Bezlepková dvojfarebná vianočka vo forme

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 21. augusta 2019. Komerčný recept.

Jednoduchá príprava dvojfarebnej vianočky v silikónovej forme.

Suroviny

Cesto:
350 g
30 g
75 g
300 ml
štipka
2 ks
1 bal.
80 g
hrsť
0,5 dcl
1 KL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások z droždia: Do mlieka zamiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme cca 10 minút postáť na teplom mieste.

  2. 2

    Do misky nasypeme Bread mix white, kvások z droždia, maslo, žĺtky, soľ, škoricový cukor. Vypracujeme hladké cesto. Do cesta nakoniec pridáme vyžmýkané hrozienka a tuhý sneh z bielkov. Podľa chuti môžeme pridať aj rum. Necháme pol hodiny kysnúť.

  3. 3

    1/3 cesta oddelíme a pridáme kakao tmavé. Kakaové cesto dáme na dno formy a na neho uložíme zvyšné cesto. 30-45 minút necháme podkysnúť.

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a vianočku dopečieme ešte 20 minút. Upečenú vianočku vyklopíme z formy a potrieme vodou zmiešanou s olejom.

Diskusia k receptu

sonulienka
Poprosím kde v Banskej Bystrici kúpim múku LIANA? Srdečná vďaka za odpoveď. Výborný recept a chcela by som skúsiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia