Bezlepková čokoládová torta

Bezlepková čokoládová torta s makom a gaštanmi

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V druhej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kakao, vlejeme do toho rozpustenú čokoládu, primiešame nadrobno nasekané gaštany a mak.
  2. Premiešanú zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi 60 minút.
  3. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, zmes vylejeme na upečenú vychladnutú tortu. Tortu dozdobíme celým makom, ovocím, prípadne orechmi podľa svojej chuti. Môžeme podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny.