Bezlepková čokoládová torta
Bezlepková čokoládová torta s makom a gaštanmi
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V druhej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do
peny, pridáme kakao, vlejeme do
toho rozpustenú čokoládu, primiešame
nadrobno nasekané gaštany a mak.
- Premiešanú zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom
24 cm vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi
60 minút.
- Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, zmes vylejeme na upečenú vychladnutú tortu. Tortu dozdobíme celým makom, ovocím, prípadne orechmi podľa
svojej chuti. Môžeme podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
|